Hramul Bisericii este cea mai mare sărbătoare a unei parohii. Este sărbătoarea tuturor celor care fac parte dintr-o comunitate pusă sub ocrotirea și patronajul unui sfânt sau a unei sărbăori împărătești.

Parohia Giroc se bucură de ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sărbătorit în fiecare an la data de 26 octombrie în întreaga creștinătate ortodoxă.

Anul acesta este mai deosebit pentru credincioșii giroceni deoarece marchează împinirea a 260 de ani de la construcția bisericii parohiei Giroc, dar și ridicarea unei noi turle pe turnul bisericii, care datorită degradării prezenta pericolul de a cădea, precum și restaurarea crucii de pe turla.

La hramul bisericii ne-am bucurat de prezența cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie din cadul Universității de Vest din Timișoara, care au slujit la Sfânta Liturghie, dar și de participarea Corului Parohiei Temerești care a dat răspunsurile liturgice cu ocazia acestei sărbători.

Un moment deosebit a fost acela în care s-a săvârșit slujba de sfințire a crucii turlei bisercii, atât slujitorii, cât și credincioșii având ocazia de a se închina și a săruta crucea ce stă deasupra bisericii noastre, iar la finalul slujbei, preotul paroh Marius Șonea a prezentat credincioșilor broșura editată cu ocazia împlinirii a 260 de ani de slujire ortodoxă a bisericii din Giroc. De asemenea, preotul Adrian Covan a facut o scurtă prezentare a profesorilor de teologie ortodoxă, multumind în acest fel pentru participarea hramul Bisericii Giroc din anul 2019.

Descarcă broșura.

Aveți o întrebare?