Parohia Giroc din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei a început o campanie care se adresează celor aflați în nevoi materiale și în suferință, mai ales acelor copii pentru care greutățile vieții vin mult prea repede, indiferent că vorbim de lipsurile materiale sau de absența dragostei părintești.

Trăim vremuri grele și tocmai de aceea pr. paroh Marius Șonea, împreună cu tinerii din parohie, a gândit o modalitate prin care să ofere ajutor acestor copii și familiilor acestora.

Asociația Ortodoxă Filantropică „Sfântul Dimitrie ” s-a născut din dragostea și dăruirea cu care enoriașii s-au implicat în toate acțiunile filantropice ale Parohiei Giroc și care s-au dezvoltat tot mai mult, reușind să depășească hotarele comunității și să ajungă la familii cu nevoi din alte localități, precum și la spitale din Timișoara.

De curând, membri asociației au început o campanie de colectare a unor scrisori către Moș Crăciun pe care copiii le-au scris, campanie ce au numit-o „Un copil pentru fiecare”.

Preotul paroh i-a îndemnat pe credincioși să ia câte o scrisoare lăsată la biserică de acești copii și, cu ajutorul unor oameni de suflet, au reușit să identifice detalii despre fiecare copil. În acest fel s-a reușit achiziționarea de haine și încălțăminte nouă pentru fiecare copil în parte. De asemenea, în pachetele pentru fiecare copil s-au regăsit și dulciuri și jucării.

„Dacă punem cu dragoste, Dumnezeu ne răsplătește cu dragoste, iar dragostea se exprimă prin puterea de a te lăsa pe tine pentru celălalt, de a renunța la timpul tău și la problemele tale, măcar un ceas-două pentru a-l avea în grijă pe celălalt! Trăim vremuri grele și cred că e vremea să ne gândim mai mult la cei aflați în nevoi, rugându-l pe bunul Dumnezeu să vă dăruiască tuturor binefăcătorilor milă și putere spre mântuire, a celor dragi și mai ales pentru sufletele care, atunci când primesc ceva nou… e ceva nou!”, a precizat pr. Marius Șonea, parohul bisericii din Giroc.

Voluntari din cadrul parohiei și Asociației „Sfântul Dimitrie ”au contribuit la pregătirea celor 250 de pachete cadou, transformând biserica parohiei într-un spațiu plin de daruri de la Moș Crăciun.

Distribuirea acestor cadouri s-a realizat prin intermediul membrilor asociației care, după ce au împărțit cadourile copiilor din Giroc, s-au deplasat cu mașinile și în alte localități din județul Timiș și Caraș-Severin. 

Articol preluat de pe site-ul Mitropoliei Banatului

Aveți o întrebare?