Parohia ortodoxă română Giroc
Biserica Sf. Dimitrie
Parohia ortodoxă română Giroc
Biserica Sf. Dimitrie

Programul liturgic

Slujba Parastasului - Sâmbăta, ora 9.00
Slujba Vecerniei - Sâmbăta, ora 16.00
Slujba Utreniei - Duminica, de la 9.00
Sfânta Liturghie - Duminica, de la 10.00
Slujba Acatistului Mântuitorului - Duminică, ora 16.00
Școala Biblică - Duminica, ora 16.30
Sfințirea cea mică a apei - prima Duminică din lună, de la ora 16.00
Taina Sfântului Maslu - a doua Duminică din lună, de la ora 16.00

Programul liturgic pe perioada Postului Nașterii Domnului

Vecernia cu Litie - în ajunul Sărbătorilor, ora 16.00;
Acatistul Maicii Domnului Pantanassa (vindecătoarea de boli) - Miercuri, ora 16.00
Acatistul Maicii Domnului Portărița - Vineri, ora 16.00
Vecernia - Sâmbăta, ora 16.00
Acatistul Mântuitorului urmat de Școala biblică - Duminica, ora 16.00
Psaltirea (vom citi o catismă pe zi și 3 capitole din Noul Testament) - în restul zilelor de la ora 16.00, .

Joi 30 aprilie 2020, o comisie specializată a Departamentului de Evidență Patrimoniu, Achiziții și Monitorizare Investiții a Universităţii de Vest Timişoara a recepţionat din partea constructorului, clădirea aflată în campusul universitar din strada Oituz şi destinată facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Clădirea de patrimoniu a fost atent restaurată şi minuţios amenajată de specialişti în domeniu, astfel încât în momentul de faţă satisface cele mai exigente cerinţe tehnice, ecologice şi de accesibilitate. Suprafaţa generoasă, compusă din parter, etaj şi mansardă, oferă spaţii pentru săli de curs, seminar, amfiteatre, capelă, săli de documentare, precum şi multiple soluţii multifuncţionale pentru organizarea de conferinţe, simpozioane, manifestări artistice.

În momentul de faţă, spaţiul este complet funcţional şi accesibil, astfel încât cu începere din anul universitar 2020-2021, studenţii teologi îşi vor desfăşura cursurile în condiţii deosebite, beneficiind de dotări ultramoderne şi într-o zonă urbană situată la confluenţa dintre centrul istoric al Timişoarei şi ,,noua Timişoară”, un oraş aflat în plină dezvoltare economică şi culturală şi ridicând provocări inclusiv de natură teologică şi religioasă fără precedent.

Noul sediu al facultăţii de Teologie Ortodoxă se află la jumătatea distanţei dintre Piaţa Unirii şi Iulius Town, într-un campus universitar gândit şi situat astfel încât să răspundă exigenţelor actuale şi cu o privire optimistă spre viitor, oferind absolvenţilor Universităţi de Vest din Timişoara o pregătire deschisă spre un orizont trăit deja încă din timpul anilor de studiu. Campusul universitar de pe strada Oituz, unde se găseşte noul sediu al Teologiei, mai cuprinde Facultatea  de Arte şi Design, sala de sport a Universităţii de Vest şi se învecinează cu  Memorialul Revoluţiei din Decembrie 1989.

Pentru admiterea 2020, vor fi disponibile pentru înscriere, pentru ciclul de Licenţă în Teologie Ortodoxă Pastorală, 15 locuri bugetate şi 25 de locuri cu taxă. Pentru ciclul de Master în Teologie Ortodoxă Pastorală, programul „Religie, cultură, societate” dispune de 12 locuri bugetate şi 18 locuri cu taxă.

Menţionăm că, în fiecare an la redistribuirea locurilor bugetate neocupate se vor suplimenta şi locurile bugetate pentru Teologie.

Mai multe informaţii despre aceste programe de studii sunt accesibile la adresa: https://litere.uvt.ro/intrebari-frecvente-admitere/#teologie.

Persoana de contact, Pr. Prof. Adrian Covan, tel. 0726458458.

Aveți o întrebare?