Parohia ortodoxă română Giroc
Biserica Sf. Dimitrie
Parohia ortodoxă română Giroc
Biserica Sf. Dimitrie

Din viața Sfântului Nicolae, aflăm faptele deosebite de milostenie săvârșite de către Sfânt, fapte rămase în conștiința creștinilor încă din timpurile trecute și până azi ca fiind exemple de urmat și de împlinit.

Astfel ne amintim de acel tată, care din pricina sărăciei urma să-și dea pe cele trei fete ale sale spre desfrânare,  iar Sfântul Nicolae auzind de acest gând și urmând porunca Mântuitorului care spune „Luați aminte, să nu faceți milostenia voastră înaintea oamenilor”, aduce în taină, noaptea, pentru fiecare dintre fete câte o pungă cu galbeni, salvându-le astfel de viața păcătoasă. De aceea creștinii obisnuiesc să lase daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie, când este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, ca o aducere aminte, dar în același timp și ca un îndemn spre fapta cea bună și bineplăcută lui Dumnezeu.

Încercând și noi să împlinim această faptă a milosteniei trupești, dorim ca și în acest an să-i căutăm pe cei care au nevoie de sprijin în nevoie și să fim alături de copiii noștri.

Astfel, în colaborare cu conducerea Liceului Teoretic „David Voniga” din comuna noastră, prin aportul cadrelor didactice ale liceului, încercăm să aflăm nevoile concrete ale copiilor (haine, încălțăminte, rechizite, jucării etc.) și să ajutăm acolo unde este nevoie. De aceea, nu se va organiza o strângere de fonduri în acest sens, ci toți cei care doresc să ajute, vor primi un necesar al unui copil și vor merge să cumpere ce este nevoie, pentru ca fapta bună să fie însoțită de dragoste și jertfă pentru aproapele, sentimente manifestate prin timpul alocat acestei acțiuni, deoarece știm cu toții că în aceste zile timpul este atât de comprimat.

După achiziție, darurile vor fi aduse la biserică și vor ajunge la cei pentru care ați făcut acest gest de dragoste și bunătate, fără însă ca numele voastre să fie amintite înaintea oamenilor, pentru că vor fi pomenite chiar înaintea lui Dumnezeu Tatăl, care știe inima și gândul fiecăruia.

De asemenea încercăm să aflăm și de alți copii aflați în nevoie și care nu sunt elevi ai liceului și facem apel ca în cazul în care știți pe cineva, să încercați să aflați nevoia concretă (ex. ghete băiat, nr 35; geacă fetiță 10 ani; penar fetiță; etc.) și să ne contactați pe adresa de email a parohiei pentru a ajunge și la aceștia, sau la numărul de telefon afișat pe site, pentru că și în acest mod îi putem ajuta.

Având nădejdea că un zâmbet de copil este un motiv destul de putenic spre a vă umple inima în această perioadă binecuvântată, vă așteptăm să fiți alături de cei aflați în nevoie!

Preot paroh Marius Șonea

Aveți o întrebare?