Ca urmare a situației create în urma răspândirii coronavirusului COVID 19 și a măsurilor stabilite de către autoritățile statului român, vă anunțăm că programul slujbelor săvârșite în biserica parohială, va fi modificat astfel:

Pentru a respecta prevederile legale referitoare la faptul că nu este permis ca într-un spațiu închis să se afle un număr mai mare de 50 persoane, dar în același timp pentru a vă oferi posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie, vă aducem la cunoștință faptul că SFÂNTA LITURGHIE DIN DUMINICI se va săvârși de două ori după următorul program:

Parohia Ortodoxă Română din Giroc, vă invită marți, 31 decembrie 2019, între orele 23:30-00:00, la slujba din noaptea trecerii dintre ani. Astfel girocenii ce vor să întâmpine anul 2020 prin rugăciune, vor putea participa la o slujba specială, credinciosii având astfel posibilitatea de a trece în noul an rugându-se și primind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vă așteptăm cu drag!

Preotul Marius Șonea (tel. 0723 973 258) va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

 • Sâmbătă, 28 decembrie:  str. Mureș, str. Jiul, str. Sat Bătrân
 • Duminică, 29 decembrie:  str. Naturii, str. Chișodei
 • Luni, 30 ianuarie: str. Bega
 • Marți, 31 ianuarie: str. Trandafirilor, str. Dunărea
 • Joi, 02 ianuarie: str. Carpați, str. Bicaz, str. Rodnei
 • Vineri, 03 ianuarie: str. Muncitorilor, str. Semenic
 • Sâmbătă, 04 ianuarie: str. Neptun, str. Ecoului, str. Saturn, str. Mercur, str. Uranus, str. Pluto, str. Venus, str. Marte, str. Cometei;
 • Duminică, 5 ianuarie: Calea Timișoarei, str. Jupiter, str. Aștrilor, str. Gării, str. Satelitului, str. Rachetei, str. Constelației, str. Cosmos

 Preot Adrian Covan, telefon: 0726.458.458 va sfinți casele de pe următoarele străzi după următorul program:

 • Sâmbătă, 28 decembrie (după ora 10.00): str. Semenic, str. Munctorilor
 • Duminică, 29 decembrie (după ora 13.30): str. Bârzava, str. Prunului, str. Pirului, str. Cerna
 • Luni, 30 ianuarie (după ora 10.00): str. Gloria, str. Eroilor
 • Marți, 31 ianuarie (după ora 10.00): str. Voniga, str. Timiș
 • Joi, 02 ianuarie (după ora 10.00): str. Apicultorilor, str. Dunărea
 • Vineri, 03 ianuarie (după ora 10.00): str. Neptun (partea stângă), str. Ecoului, str. Gândului, str. Cupidon, Calea Timișoarei (de la stada Neptun spre Timișoara)
 • Sâmbătă 04 ianuarie (după ora 10.00): Bd. Soarelui, str. Egalității, str. Diversității, str. Solidarității, str. Unității, str. Aviației, str. Zefirului, str. Speranței
 • Duminică 05 ianuarie (după ora 13.30): str. Trandafirilor, str. Școlii, str. Câmpului

În preajma prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, gândurile tuturor se îndreaptă spre cei aflați în nevoi și în suferință, mai ales spre copilașii pentru care greutățile vieții îi întâmpină mult prea repede, indiferent că vorbim de neajunsuri materiale, lipsa dragostei părintești sau boală.

Cu ocazia praznicului Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, râsete și zâmbete de copii, însoțite de rugăciune s-au înălțat până la Cer. Cu sprijinul și bunăvoința Smiley Zone Giroc, dar și a celor care au susținut acest demers de bunătate și omenie, 30 de copii s-au bucurat de o după-amiază deosebită la locul de joacă, unde au primit pizza, suc, jucării, dar mai ales dragoste, bunătate și mângâiere având parte de, așa cum spuneau chiar ei, „o excursie de neuitat”.

Parohia Ortodoxă Română Giroc, în colaborarea cu Primăria Comunei Giroc și Smiley Zone Giroc organizează o acțiune de suflet pentru 30 de copii din Centrul de zi „Sfântul Nicolae”, în data de 21.11.2019, între orele 13.00-15.00, cu ocazia sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului. prin care acești copilași cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani vor avea bucuria de a petrece ore de neuitat la locul de joacă Smiley Zone Giroc, unde vor fi așteptați cu mâncare și băuturi răcoritoare de către organizatori.

Parohia Ortodoxă Română Giroc organizează preselecție pentru formarea unui cor de copii.

Corul va fi alcătuit din copii începând cu vârsta de 6 ani și va fi coordonat de Sturza Mircea, profesor de muzică și dirijor al Corului Parohiei Giroc, cu experiență în coordonarea de coruri de copii și adulți.

În prima sâmbătă din luna noiembrie, Biserica Ortodoxă a rânduit să se facă pomenirea celor adormiți, zi cunoscută în tradiția românească drept „Moșii de toamnă”. Astăzi, în toate bisericile ortodoxe parohiale și mănăstirești, se oficiază și parastasul pentru cei trecuți la Domnul.

Dintotdeauna, Biserica și-a manifestat grija față de cei care s-au mutat la viața cea ne-îmbătrânitoare consacrând ziua de sâmbătă pentru pomenirea acestora, spre iertarea păcatelor lor și spre odihna veșnică cu Sfinții. În mod special, însă, Sâmbăta dinaintea Înfricoșătoarei Judecăți, Sâmbăta Rusaliilor și prima sâmbătă a lunii noiembrie sunt rânduite pentru pomenirea moșilor și strămoșilor noștri cei din veac adormiți, zile care poartă denumirea de moșii de iarnămoșii de vară și moșii de toamnă.

Hramul Bisericii este cea mai mare sărbătoare a unei parohii. Este sărbătoarea tuturor celor care fac parte dintr-o comunitate pusă sub ocrotirea și patronajul unui sfânt sau a unei sărbăori împărătești.

Parohia Giroc se bucură de ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sărbătorit în fiecare an la data de 26 octombrie în întreaga creștinătate ortodoxă.

Attachments:
Download this file (brosura_biserica.pdf)Broșura[ ]5974 kB

Aveți o întrebare?